Fasole cu ciolan afumat si turta din malai in stil american la slow cooker Crock-Pot

de Satisfyyourcravings in Slow Cooker, 4 Mai 2017 | 4181 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru fasole:
  • 4 cani fasole alba uscata
  • 750 grame ciolan afumat cu os
  • piper
  • Pentru turta:
  • 1/4 cana plus 2 linguri ulei
  • 1 cana malai
  • 1/2 cana faina
  • 1 lingurita sare
  • 1 cana lapte acru
  • 1/2 cana lapte
  • 1 ou
  • 1 lingura praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole cu ciolan afumat si turta din malai in stil american la slow cooker Crock-Pot:

Se clateste fasolea in apa rece si se transfera in vasul slow cooker Crock-Pot (sau intr-o caserola). Se acopera cu apa 3 cm deasupra fasolei. Se adauga ciolanul, se acopera cu un capac si se fierbe la setarea low 7 ore sau high 5 ore. Daca se gateste pe aragaz, in caserola, la foc mic, 2 ore sunt de ajuns. Se mai adauga apa, daca este nevoie. Se amesteca frecvent pentru a obtine un preparat cremos. 

Pentru turta, se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. 

Se incalzeste uleiul intr-o tigaie de fonta (potrivita si pentru cuptor), la foc mediu.

Se amesteca malaiul cu faina si sare.

Intr-un alt bol, se amesteca cele doua tipuri de lapte si oul si se adauga peste ingredientele uscate. Se adauga praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Se amesteca pentru omogenizare.

Se adauga uleiul fierbinte, pastrand in tigaie doua linguri si se amesteca bine. Se toarna compozitia in tigaie, netezind suprafata cu o spatula. Se coace 20-25 de minute sau pana devine aurie-bruna la suprafata. 

Se serveste impreuna cu fasolea. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu ciolan afumat si turta din malai in stil american la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]