Fasole cu ciolan servita in paine

de amalia01 in Ciorbe, 28 Noi 2014 | 5522 vizualizari

 

Ma gandeam sa gatesc ceva traditional, servit intr-o maniera de sarbatoare. Si asa a iesit...

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole colorata boabe uscata
  • 500 g ciolan afumat
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • sare ,dupa gust
  • cimbru uscat
  • 250 ml bulion de casa
  • cateva frunze de leustean verde
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole cu ciolan servita in paine:

Fasolea se curata de impuritati si se pune peste noapte in apa rece pentru a se umfla;
Ciolanul se pune la fiert  in apa rece cu sare;
Fasolea se pune la fiert in apa rece( dupa ce o scurgi de apa in care a stat peste noapte);
Se lasa la fiert cca. 1 ora;
Intre timp se curata ceapa si morcovul, se taie marunt si se calesc in putin ulei;
Se adauga  ciolanul fiert si dezosat;

Se adauga in oala cu fasolea fiarta, si se mai lasa impreuna cca. 30 de  minute la fiert pentru a se combina gusturile;
Se adauga bulionul si leusteanul tocat, lasi sa mai dea un clocot, stingi focul si acoperi cu un capac.

O servesti in painici . Eu am cumparat painici cu seminte( preferata mea). Am taiat un capac, am scobit miezul si am umplut "castroanele" astfel formate cu supa de fasole . Servesti cu ceapa rosie/ ardei iute/ smantana ,dupa cum iti place.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

supa

2

ciorba

3

legume

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu ciolan servita in paine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
ciorbita de pui