Fasole facaluita

de Dya Daniela Andrei in Mancaruri de post, 3 Apr 2014 | 8999 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole
  • 5 cepe potrivite
  • ceapa verde 2-3 fire
  • usturoi dupa gust
  • 200 g suc de rosii/bulion,
  • sare/delikat dupa gust
  • cateva fire de patrunjel verde,
  • ulei pentru calit ceapa
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole facaluita:

Fierbem fasolea avand grija sa schimbam apa (cu o alta fierbinte) de una-doua ori.

Intre timp, pregatim prajeala. Tocam ceapa marunt si o punem la calit, in ulei, cat sa se rumeneasca usor. Adaugam apoi bulionul si lasam sa fiarba pentru inca 5 minute, la foc potrivit. Presaram deasupra putin patrunjel tocat fin.

Dupa ce fasolea a fiert bine o clatim cu apa calduta pentru a o curata de cojitele desprinse si o pasam cu ajutorul blender-ului, potrivind de gust cu sare/delikat. Adaugam apoi usturoiul pasat bine cu o lingurita de ulei si amestecam pentru omogenizare completa.  O servim rece, cu muraturi! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole facaluita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigărui kebab cu lipii - Rețeta ingenioasă, plină de savoare

ieri la 10:06

Chec cu portocale - Deliciul aromat care te va cuceri

pe 11.11 la 11:02

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]