Fasole facaluita

de Dya Daniela Andrei in Mancaruri de post, 3 Apr 2014 | 9039 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole
  • 5 cepe potrivite
  • ceapa verde 2-3 fire
  • usturoi dupa gust
  • 200 g suc de rosii/bulion,
  • sare/delikat dupa gust
  • cateva fire de patrunjel verde,
  • ulei pentru calit ceapa
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole facaluita:

Fierbem fasolea avand grija sa schimbam apa (cu o alta fierbinte) de una-doua ori.

Intre timp, pregatim prajeala. Tocam ceapa marunt si o punem la calit, in ulei, cat sa se rumeneasca usor. Adaugam apoi bulionul si lasam sa fiarba pentru inca 5 minute, la foc potrivit. Presaram deasupra putin patrunjel tocat fin.

Dupa ce fasolea a fiert bine o clatim cu apa calduta pentru a o curata de cojitele desprinse si o pasam cu ajutorul blender-ului, potrivind de gust cu sare/delikat. Adaugam apoi usturoiul pasat bine cu o lingurita de ulei si amestecam pentru omogenizare completa.  O servim rece, cu muraturi! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole facaluita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

ieri la 10:09

Prăjitura Snickers - Rețeta delicioasă de casă

ieri la 09:12

Maioneza de casa - Reteta simpla si rapida

pe 05.12 la 14:38

Negresa de post cu nuci - Reteta simpla si gustoasa

pe 05.12 la 11:01

Tort diplomat cu pișcoturi - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 05.12 la 08:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]