Fasole rosie batuta, cu sos de ceapa rosie si chilli

de laura_n in Mancaruri de post, 22 Dec 2013 | 8676 vizualizari

 

Pentru prima data cand incerc, foarte buna si mai ales picanta. Noi am servit cu painitele cu masline.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr fasole rosie fiarta
  • sare
  • 2-3 lg ulei masline
  • 3 cepe rosii
  • 1 morcov
  • rosii uscate
  • 2-3 lg. bulion
  • 2-3 catei usturoi
  • 1 vf. cutit chilli macinat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole rosie batuta, cu sos de ceapa rosie si chilli:

Fasolea fiarta proaspat, amscurs-o de apa, am adaugat un praf sare, cateva linguri ulei masline si 2-3 catei zdrobiti de usturoi. Am bagat blenderul in actiune, rezultand o pasta fina.

Ceapa si morcovul le-am curata si spalat. Ceapa am taiat-o cubulete mici, morcovul l-am ras.

Am incins un pic de ulei intr-o tigaie si am pus la calit legumele. Am taiat feliute cateva rosii uscate si le-am adaugat in tigaie.

Am lasat sa sfaraie un pic, apoi am adaugat putina apa si 2-3 lg bulion. Am adaugat un varf cutit chilli si am lasat sa scada sosul. Cand s-a facut, am turnat peste fasolea batuta.

Noi le-am servit cu painite cu masline. Grozav per ansamblu!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole rosie batuta, cu sos de ceapa rosie si chilli" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Krystyan Trendy 1

22.12.2013, 20:07

foarte gustoasa

laura_n 1

22.12.2013, 21:39

multumesc frumos

diaconta 1

26.12.2013, 23:33

Buna batuta asta rosie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de post- tocanita de ciuperci