Fasole verde scazuta

de T I M E A in Mancaruri de legume, 15 Feb 2013 | 7476 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 gr fasole pastai - eu am folosit fasole din congelator care a fost oparita inainte
  • 3 cepe mici
  • 1 ardei rosu (sau iarna 3 linguri pasta de gogosari)
  • frunze de telina verde
  • 150 ml suc de rosii
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare si piper
  • 4-5 linguri ulei
  • Extra: oua si muschi file afumat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole verde scazuta:

Se pune la calit ceapa si ardeiul tocat, timp de cateva minute, se adauga 2 cani de apa, iar cand apa fierbe se pune fasolea asa congelata cum e din congelator.

Se lasa la fiert aprox 15 min, pana scade apa, se aduga sare si piper dupa gust.

Adaugam sucul de rosii si usturoiul taiat marunt si lasam sa mai fiarba 4-5 minute si la final adaugam frunzele de telina taiate marunt.

Daca doriti un sos mai gros puteti adauga o lingura de faina pe care o amestecati cu sosul de rosii. Eu am preferat fara faina.

Pt cei care postesc se poate servi asa simplu.

Noi am servit cu oua ochiuri si muschi file afumat prajit.

Sa aveti pofta!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole verde scazuta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Păstăi cu ardei copţi şi roşii la cuptor