Fasole verde scazuta cu usturoi si smantana

de MonaMimi in Mancaruri de legume, 18 Mai 2013 | 26588 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole verde (proaspata sau conservata, eu am folosit conservata din camara proprie)
  • 1 ceapa
  • 1-2 linguri faina
  • 2 catei de usturoi
  • 200 g smantana
  • zeama de lamaie
  • frunze patrunjel
  • sare
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole verde scazuta cu usturoi si smantana:

Ceapa o tocam marunt, o punem la calit in putin ulei, adaugam fasolea verde si o cana de apa (200ml) lasam sa fiarba 15 minute. Separat incalzim putin ulei punem in el usturoiul tocat marunt, calim putin, adaugam faina, apoi smantana, amestecand continuu, sa nu se faca cocoloase. Punem amestecul peste fasole amestecand continuu lasam 2 minute, sa dea in clocot. Punem sare, patrunjel verde tocat, acrim cu zeama de lamaie.

Servim cu oua, carnati, dupa pofta inimii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole verde scazuta cu usturoi si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole verde cu ghebe si usturoi