Felii cu castane

de adriana65 in Prajituri, 28 Mar 2014 | 7503 vizualizari

 

Deşi suntem în prag de primăvară, am preparat o prăjitură cu aromă de toamnă. Piureul de castane cu frişcă este unul din dulciurile mele preferate.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente foi:
  • 5 ouă
  • 130 g zahăr
  • 130 g piure de castane
  • 35 g făină
  • 5 g praf de copt
  • 1 lingură cacao
  • Ingrediente cremă umplutură:
  • 150 g unt moale
  • 400 g piure de castane
  • 150 g zahăr pudră
  • 1 lingură rom
  • 400 ml frişcă
  • 1 plic glazură de ciocolată Dr. Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Felii cu castane:

 

Se încălzeşte cuptorul la 180 de grade.

Albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul, apoi gălbenuşurile unul câte unul. Se reduce viteza mixerului la cea mai mică treaptă apoi se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi cacao şi piureul de castane.

Aluatul se împarte în două părţi egale care se coc în tava unsă (30/22 cm ) şi tapetată cu hârtie de copt .

Pentru cremă, în vasul mixerului, la viteză mare, se freacă untul cu  zahărul pudră până se spumează. Se adaugă romul şi la sfârşit piureul de castane. 

Se bate  frişca .

Pentru asamblarea prăjiturii se pune pe un blat de prăjituri o foaie, jumătate din cantitatea de frişcă, crema de castane, frişca rămasă. Se acoperă cu cealaltă foaie. Deasupra se pune glazură de ciocolată. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Felii cu castane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ghoriba (fursecuri Maroc)