Fiammingo con noci

de nadina73 in Mancaruri de post, 23 Apr 2010 | 5968 vizualizari

 

este super bun la o pahar cu lapte. e o reteta de post daca nu puneti unt ci numai margarina vegetala

 

INGREDIENTE

  • 600 faina alba cernuta
  • 150 ml apa calduta
  • 100 ml suc de portocale(2-3 portocale)
  • 20 g drojdie proaspata
  • 100 g zahar
  • coaja de la 2 portocale
  • putina sare
  • 3-4 vanilii
  • 100 g miez de nuca prajita si macinata
  • 100 g marg sau unt(+50 pt pus deasupra)
  • 100g zahar brun-se pune deasupra
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fiammingo con noci:

Se pun ingredientele in masina de paine,faina,apa calduta dizolvata cu drojdia,sucul de portocale ,untul(margarina),vaniliile,coaja de portocale ,sarea ,zaharul ,nuca prajita si macinata si se lasa la framantatsi dopit (1 ora si jumatate)se poate la fel de bine si cu mana

Dupa ce a crescut se ia compozitia si se pune intr-o tava unsa cu unt sau ulei(eu am pus si folie) si se intinde uniform cu mana dupa care se lasa acoperita inca aproximativ 40 minute sa creasca

Dupa ce a crescut in tava se pun bucatele de unt (50g)se fac gropite cu degetul si se pun bucatelele de unt sau marg apoi se presara zaharul brun(100g)

Se pune la cuptor pentru aproximativ 20-30 minute la 150 grade

Este prima data cand incerc acesta reteta  dar e foarte buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Fiammingo con noci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cum se face coliva