Ficăței de pasăre în foietaj

de carmenvlad in Aperitive / Garnituri, 29 Oct 2011 | 10499 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficăței
  • 1 pachet foetaj Morărița
  • 1 gălbenuș
  • sare
  • piper
  • ½ linguriță tarhon
  • 2 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficăței de pasăre în foietaj:

 Ficățeii se spală bine în mai multe ape și apoi se pun în strecurătoare să se scurgă de apă. Se rumenesc ușor în două linguri de ulei și când sunt gata se condimentează cu sare, piper și tarhon uscat. Se scot pe o farfurie și se lasă să se răcească.

Se scoate aluatul de la frigider şi se lasă să se dezgheţe la temperatura camerei. Se foloseşte jumătate din aluat sau întreg dacă doriţi să faceţi o cantitate mai mare, se întinde puţin cu sucitorul şi se taie fâşii late cât lungimea ficățelului. Se așează bucățile de ficat pe fâșia de foietaj  şi se rulează fâşia de foietaj în jurul ficățelului. Se aşază rulourile obținute  în tavă, se bate gălbenuşul şi se ung cu ajutorul unei pensule. Se presară mac  şi se dau la cuptorul încins  pentru 25 de minute. Se scot de la cuptor şi se servesc fierbinţi ca aperitiv.

Poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficăței de pasăre în foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulouri din aluat foitaj, umplute, pentru vin sau bere