Ficat de porc cu sos

de Bya Ralu in Ficat, 27 Ian 2013 | 7547 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g ficat de porc
  • lapte
  • 1 fir de ceapa verde
  • 2 catei de usturoi
  • vin rose
  • ulei de masline
  • 1 lingura de faina
  • patrunjel
  • vegeta,piper,boia dulce,praf de paella
  • 1/2 cutie de pulpa de rosii decojite
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat de porc cu sos:

Ficatul se taie felii potrivite,se clatesc bine sub jet de apa se pun intr-un castron si se lasa in lapte cel putin 30 minute pentru a devenii mai fraged,sa nu fie uscat.Pe o farfurie se pune hartie,se aseaza feliile de ficat si se tamponeaza cu o alta hartie.Se pun la prajit in ulei de masline,se prajesc bine pe ambele parti cateva minute,dupa care se scot pe o farfurie.In tigaia unde s-a prajit ficatul se adauga ceapa taiata marunt si usturoiul taiat feliute,se calesc bine si se adauga vinul.Se muta totul intr-o craticioara,se pune si ficatul,faina se subtiaza cu apa si se adauga amestecand continuu.Asezonam cu vegeta,piper alb,boia dulce si praf de paella.Pulpa de rosii o punem in blender pentru a se pasa bine si o adaugam in craticioara,amestecand des.Se adauga putin patrunjel proaspat cand este gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de porc cu sos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ficat de curcan cu piure de dovleac si sos dulce-acrisor