O mancare rapida, gustoasa si ieftina
Se spala bine ficateii, se scoate pielita, apoi se scufunda un minut in apa fierbinte. Se acopera cu lapte si se lasa asa timp de 30 min.
Intr-o tigaie topiti unt , taiati ceapa marunt si caliti-o pana se inmoaie.
Scurgeti ficateii de lapte si puneti-i sa se prajeasca cca 3 min. Intoarceti-i unul cate unul si lasati-i sa se prajeasca si pe cealalta parte 3 min.
Umpleti o cana cu apa si dizolvati in ea condimentele: boia, cimbru, piper, rozmarinul … tocate marunt, vegeta.
Turnati apa peste ficatei, sarati dupa gust. Lasati sa fiarba la foc mediu 10 – 15 min.
Serviti cu mamaliguta sau cartofi prajiti si legume.
1
Ficateii nu se sareaza inainte de prajire deoarece se intaresc.
2
Ficateii devin mai gustosi daca inainte de prajire se tin in lapte (2-3 ore).