Ficatei de pui cu piure de cartofi

de Valclaudia in Mancaruri cu carne, 4 Aug 2013 | 5936 vizualizari

 

nu mi se intampla prea des sa prepar ficat. Sunt singura din casa care mananca acest fel de mancare si daca tot am preparat 4 portii de mancare,..... poate macar virtual gasesc cu cine sa impart pranzul de azi. Va astept cu drag!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ficat de pui
  • 2 cepe
  • 2 ardei rosii
  • 3 linguri de ulei
  • piper macinat
  • 200 ml apa
  • patrunjel verde tocat

pentru piure:

  • 1 kg de cartofi
  • 100 gr. margarina
  • 100 ml lapte
  • sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui cu piure de cartofi:

Spalam ficatul si il curatam de resturi (maruntaie nedorite).Curatam si spalam ceapa si ardeiul. Ceapa se toaca marunt, ardeiul se taie fasii si se calesc impreuna in ulei timp de 10 minute. Adaugam ficatul de pui, il piperam si completam cu apa pana depaseste nivelul continutului din tigaie. Lasam sa fiarba la foc mic pana scade toata apa si ficatul incepe sa se rumeneasca. La final adaugam patrunjelul tocat marunt si dupa ce stingem focul putem pune sare dupa gust.

Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii fierbem in apa cu sare pana se inmoaie.

Dupa ce au fiert, ii scurgem de apa si ii punem in robot impreuna cu laptele si margarina. Mixam un minut si avem piureul gata.

Servim piureul cu ficatei de pui... o minunatie!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui cu piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Constelatialeu 1

04.08.2013, 18:11

M-am prezentat la apel,desi cred ca au fost altii mai vrednici inaintea mea....

alilianaa 1

04.08.2013, 19:14

buni la o masa de duminica..

Rocsi 1

04.08.2013, 19:28

Ficatel nu pap dar piure vreau ca e asa cremos

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei rotunzi umpluti cu carne