Ficatei prajiti

de Bunica in Ficat, 28 Ian 2021 | 11172 vizualizari

 

Ficateii prajiti reprezinta un preparat indragit la noi in familie,daca mai sunt insotiti de mamaliguta si mujdei .........deliciu ,nu alta!

 

INGREDIENTE

  • 500 g. ficatei de pui
  • 50 ml. ulei
  • 25 ml. vin alb/coniac
  • sare
  • Usturoi cu smantana
  • 1 capatana de usturoi
  • 3 linguri smantana
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei prajiti:

Ficateii se curata de pielite, se spala si se usuca cu prosop de hartie.

Intr-o tigaie incapatoare pune uleiul si ficateii.

Pune tigaia pe foc si acopera cu un capac,ca sa nu plesneasca ficateii si uleiul incins sa ajunga pe pielea ta.

Dupa circa 7-10 minute ia tigaia de pe foc si lasa sa se raceasca putin.

Ridica usor capacul si cu ajutorul unei spatule intoarce ficateii.

Pune capacul si apoi pune tigaia pe foc.

Dupa 5 minute ridica ,capacul si toarna vinul sau coniacul.

Lasa tigaia fara capac pentru a se evapora alcoolul .

Cand ficateii sunt frumos rumeniti ,stinge focul si pune ficateii pe un platou.

Sareaza ficateii dupa gustul tau.

Curata cateii de usturoi de coji.

Zdrobeste-i cu zdrobitorul de usturoi sau pisalogul .

Sareaza usturoiul si freaca-l cu un praf de sare(un vf. de lingurita).

Adauga smantana si omogenizeaza bine.

Serveste cu mamaliguta calda.

Sa va fie de folos!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei prajiti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]