File de biban de mare cu fenicul

de Ksenya in Peste, 30 Mar 2014 | 4419 vizualizari

 

Reteta este de origine englezeasca ,m-am hotarat sa v-o prezint si voua pentru ca mi-a placut mie mult. Pofta buna!

 

INGREDIENTE

  • 2 fileuri de biban de mare stropit cu un pic de zeama de lamaie si sare\piper
  • pesmet 1 lingura sau malai
  • 1 fenicul mai mare
  • 250 ml de supa de legume sau apa
  • 4 linguri de ulei de masline
  • un varf de cutit sare \piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de biban de mare cu fenicul:

Pestele dupa ce l-am lasat 10 minute la marinat cu ingredientele mentionate la peste, il trecem prin malai sau pesmet si-l prajim la foc iute  in 2 linguri de ulei ,cca 2+2 min apoi il scoatem pe un servetel absorbant.

In paralel, in alta tigaie prajim feniculul taiat felii si preserat cu piper si sare ,pe ambele parti,pana prinde o culoare ca in imagine ,turnam deasupra supa de legume sau apa si lasam la foc mic 10 minute pana se evapora tot lichidul. Potrivim de sare si piper.

Se serveste cald si dupa preferinta cu sos picant.

TIPS-URI

1

Sosul pe care vi-l propun este cel de usturoi

Daca ti-a placut reteta noastra "File de biban de mare cu fenicul" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

Brownie cu Oreo - Desertul ciocolatos și savuros

pe 19.09 la 15:30

Pilaf cu ciuperci - Simplu, rapid și gustos

pe 19.09 la 11:01

Plăcințele cu cartofi, la tigaie

de RODIMUR 8

pe 18.09 la 15:13

Sote de ciuperci pleurotus - Rețeta simplă și savuroasă

pe 18.09 la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]