Cui nu-i place pestele? :D In ultima vreme aleg sa cumpar file de peste pentru ca asa il prefera copiii si incerc sa il prepar cat mai divers. Asa este si aceasta varianta. A iesit un pranz gustos si sanatos. Bine, unii nu se impaca cu legumele si atunci am facut cartofi natur dar si asa tot bun a fost. :P
Se spala bucatile de peste si se lasa sa se scurga de apa, eventual se sterg cu prosoape de hartie. Se condimenteaza cu sare, piper si rozmarin, rasnite proaspat.
Se curata cartofii, se spala, se taie in cubulete mici si se pun la fiert in apa cu sare.
Intr-o cratita se pune apa la fiert impreuna cu sarea peste care se toarna legumele congelate in momentul in care incepe sa clocoteasca apa. Se lasa timp de 8-10 minute sa fiarba.
Intr-o tigaie se pune uleiul de masline sa se incinga. Se pune pestele si se lasa cate 3 minute pe fiecare parte.
Intr-o alta tigaie se pune untul la topit in care se pune si rozmarinul. Se storc portocalele si se adauga sucul peste unt. Se amesteca si se lasa sa fiarba incet.
Cand este gata pestele, se transfera in tigaia cu sosul de portocale si se mai lasa cel mult 5 minute pentru a se patrunde aroma. Cu ajutorul unei linguri stropim pestele deasupra cu sosul din tigaie.
Se serveste imediat alaturi de legumele stropite cu sosul din tigaie sau cu cartofi natur, dupa preferinte.
Pofta buna!
1
Pestele se intoarce cu grija de pe o parte pe alta pentru a nu se zdrobi.
2
Se poate folosi orice fel de file de peste, dupa preferinte.
3
Se poate servi doar cu cartofi natur.