File de merlucius cu legume

de violette in Peste, 25 Feb 2010 | 5345 vizualizari

File de merlucius cu legume

 

INGREDIENTE

  • 2 buc. merlucius hoki
  • 400 gr.mazare
  • 4-5 morcovi  
  • patrunjel
  • lamaie
  • unt
  • usturoi
  • smantana
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de merlucius cu legume:

Pestele se fileaza iar apoi se marineaza cu suc de lamaie, sare, piper (aprox. 20 min).

Se pune unt intr-o tigaie, se adauga usturoiul, se aseaza bucatile de peste si se prajesc pe ambele parti, se adauga sucul de lamaie in care s-a marinat pestele iar cand e aproape gata se adauga smantana (4-5 ling.) si se mai lasa putin pe foc (se inabuse pt. aprox. 2 min).

Se serveste cu o garnitura de mazare si morcovi preparata astfel:

- se pun intr-o tigaie putin ulei de masline si unt, se adauga mazarea si morcovii fierti in prealabil - se condimenteaza cu sare si piper, se adauga sucul de la o jumatate de lamaie, si putin sos de la peste, iar la urma se asezoneaza cu patrunjel verde.


Daca ti-a placut reteta noastra "File de merlucius cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]