Am văzut la Vero_cloșca, zilele trecute rețeta: http://www.bucataras.ro/retete/crap-la-cuptor-cu-mere-lamaie-si-suc-de-portocale-56014.html, nu am putut rezista tentației;) Am executat și adăugat amprenta Panacris ;) Spor și poftă bună!
Citricele se spală se curăță și se feliază. Merele se spală și li se scoate cotorul cu un aparat sepcial, ca apoi să fie feliate ca și citricile. Morcovii se curăță și se taie julien, mai grosier. Fileul se asezonează de sare, piper și ulei de măsline. Într-un vas special pentru gătirea peștelui, se așează fructele și legumele, peste care se pune peștele cu pielea în jos, apoi se stropește din nou cu un pic de ulei de măsline, se adaugă cățeii de usturoi spălați, dar lăsați în coajă. Se acoperă tava cu capacul, apoi se lasă la gătit în cuptorul preîncins, cca 30 de minute la foc mic. După acest interval se dă capacul deoparte și se mailasă 5-10 minute la copt pentru a se rumeni.
Se servește cu sos de unt și capere ;) Simplu sau cu garnitură de cartofi natur.
Spor și poftă bună!
1
Pentru sosul de capere, aveți nevoie de: 50 unt, zeama de la o lămâie și 2-3 linguri de capere, ce se gătesc rapid într-o tigaie cu strat ceramic;)