File de singer crud - uscat

de DinDragostePentruGatit in Peste, 18 Ian 2013 | 4860 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 singer de circa 4 kg;
  • sare.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de singer crud - uscat:

Peștele se spală, se eviscerează și se taie în două jumătăți. 

Solzii nu se curăță.

Fileurile obținute le țin în apă, se schimbă după 1-2 ore până când se scurge tot sângele și apa devine limpede. În ultima apă se poate pune un pumn de sare, se spală bine să nu mai rămână nici un cheag de sânge. 

Se scoate din apă și se acoperă complet cu multă sare. 

Se păstrează la sare circa o săptămână. 

După acest timp se scoate peștele din sare + sucul propriu, se spală bine cu apă rece și se pune la desărat în altă apă, pentru cel puțin 24 de ore, depinde de grosimea peștelui și de gusturile fiecăruia. 

După ce s-a desărat se pune la zvântat, fiecare după condiții... eu am găsit o soluție pentru condițiile de bloc, le-am agățat de latura unei lădițe.

Poftă bună! 

 

TIPS-URI

1

În principal, se servește ca aperitiv pentru bere... pentru altceva nu are rost să fie stricat. :))

Daca ti-a placut reteta noastra "File de singer crud - uscat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

DinDragostePentruGatit 1

18.01.2013, 15:03

E clar ca-i vai de tine daca nu-i urmazi sfatul!

diaconta 1

18.01.2013, 15:06

Nuuuuuuuuu ca ma incadrez si ieri a zis ca fac glume proaste si asa a fost

Geanina87 1

18.01.2013, 16:33

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
File de peste cu legume asortate