Flan cu dovleac si sos caramel

de laylalala in Prajituri, 22 Apr 2010 | 7329 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr zahar alb
  • 60 ml apa
  • 2 linguri coniac
  • 500 ml lapte
  • 5 oua
  • 150 gr zahar brun
  • 250 gr piure de dovleac
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • ¼ lingurita enibahar macinat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Flan cu dovleac si sos caramel:

Se caramelizeaza 200 gr zahar alb cu apa.Caramelul obtinut se toarna repede intr-o forma de prajituri.Se roteste forna ca sa acopere fundul si peretii cu caramel.
Se incinge cuptorul la 175⁰C.
Intr-o cratita se da in clocot laptele.Intr-un vas se bat ouale cu zaharul brun.Se toarna incet laptele fierbinte peste oua, amestecand continuu.Se adauga apoi piureul de dovleac, coniacul, esentele si enibaharul macinat.
Se pune forma pentru prajituri intr-o tava mica de cuptor.Se toarna amestecul cu oua in forma.Tava de cuptor se umple cu apa fierbinte, astfel incat sa ajunga la jumatatea formei de prajituri.Se da flanul la cuptor 35-45 minute pana cand mijlocul s-a intarit.Se scoate tava din cuptor, se pune forma deoparte si se lasa sa se raceasca apoi se da la frigider cel putin 2 ore.
Se trece cu un cutit in jurul formei, se aseaza un platou cu fundul in sus pe forma si se rastoarna foma pe platou, lasand caramelul din forma sa cada peste flan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Flan cu dovleac si sos caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tavalita lui Sabina