Floricica cu susan

de Bucataras Medi in Piine, 26 Feb 2013 | 2812 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 200 ml lapte
  • 120 ml apa
  • 2 oua
  • 500 g faina
  • 2 lingurite cu drojdie uscata
  • seminte de susan
  • 1 galbenus pentru uns painea
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Floricica cu susan:

Pentru framantat am folosit masina de paine..................ordinea in care am pus ingredientele in cuva este cea scrisa mai sus,mai putin susanul si galbenusul.Selectam programul pentru aluat.
La finalul programului scoatem aluatul din cuva masinii ,il punem intr-un vas ,il acoperim cu un prosop de bucatarie si il lasam la cald, la crescut, circa 45 min.(aluatul trebuie sa isi dubleze volumul).
Scoatem aluatul pe masa infainata si il impartim in 11 bilute cat de cat egale.
Trecem la "cladirea" painii.Intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt punem pe marginea tavii un rand de bilute ,distantate una de cealalta, si una in mijlocul tavii.Dintr-o biluta  facem 2 suluri pe care le unim la un capat si apoi le impletim rezultand un snur pe care  il  asezam intre bilutele de pe margine si cea din mijloc.
Lasam iarasi la crescut ,la cald , acoperind cu un  prosop de bucatarie, pana cand isi dubleaza volumul iar bilutele se unesc intre ele.
Ungem cu galbenus si presaram cu seminte de susan.
Dam la cuptor si tinem pana cand painea este bine facuta si frumos rumenita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Floricica cu susan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle cu susan