Focaccia cu rosii si ceapa caramelizata

de Patty in Piine, 25 Mai 2016 | 3150 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300g faina;
  • un plic de drojdie uscata;
  • 10 linguri ulei de floarea-soarelui;
  • 1 lingura ulei de masline;
  • 90ml apa calduta;
  • rosii;
  • 1 lingurita sare;
  • 1 lingurita zahar;
  • o ceapa;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu rosii si ceapa caramelizata:

Se framanta un aluat ca de paine.Se pune faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia uscata , sarea , zaharul ,iar apoi se adauga apa calduta si uleiul de masline.Se framanta ,apoi se lasa la crescut timp de 1 ora.

Dupa o ora,se intinde aluatul si se aseaza intr-o tava/vas yena ce a fost uns cu ulei de masline.

   Se mai lasa la crescut 30 minute,iar apoi se pun rosiile care se apasa usor pentru a intra in aluat.

   Se introduce in cuptor pentru 10 minute, dupa care se scoate tava, se presara ceapa ce a fost initial prajita si 2-3 linguri de ulei de masline si se introduce tava din nou in cuptor.

   Se lasa in cuptor pana cand marginile prind o culoare aurie.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu rosii si ceapa caramelizata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

AndrutzaP 1

26.05.2016, 09:27

Bunaaa! O am si eu pe lista, dar in combinatie cu rozmarin

Rocsi 1

26.05.2016, 20:03

mirela0911 1

26.05.2016, 21:58

Imi place!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine cu seminte de in si floarea soarelui