Focaccia cu rosii, usturoi si oregano

de alilianaa in Piine, 5 Ian 2019 | 4138 vizualizari

 

Pentru ca este zi de post, am ales ceva sa fie bun, gustos si rapid de realizat. 

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • un plic drojdie uscata
  • 250 ml apa
  • un praf de sare
  • ulei de masline ( 50 ml)
  • un varf de lingurita oregano
  • doi catei de usturoi
  • 3 rosii
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu rosii, usturoi si oregano:

Aluatul: Se incalzeste  250 ml apa si se amesteca cu drojdia si sarea. Faina se cerne intr-un bol, in mijlocul ei se face o scobitura in care se pune apa cu drojdia. Se amesteca cu un tel. Se pune o lingura de ulei de masline, putin oregano macinat. Se framanta bine pana ce rezulta un aluat moale, usor de manevrat. Se lasa la dospit pentru 10 minute. Cat sta la dospit, pregatim rosiile. Scoatem semintele, le tocam cuburi, le asezam intrun bol. Peste ele razuim 2 catei de usturoi, adaugam 3 linguri ulei de masline, sare si oregano.  Lasam de-o parte. 

Aluatul este intins cu mana. Se ia o tava se unge cu ulei, se tapeteaza cu faina.Se aseaza aluatul. Se impinge aluatul cu degetele pentru a se face acele gaurele. Peste aluat se pun rosiile si cu degetele impingem rosiile in aluat. Procedeam in asa fel incat sa fie repartizate uniform. Acoperim tava cu un prosop umed si lasam la dospit cca 20 minute. 

Inainte de a fi pusa in cuptor tava, se presara sare peste focaccia, ulei de masline ( cca o lingura) si oregano. Se pune la copt pentru cca 30 minute. Cand devine rumena se poate scoate din cuptor. Cat este fierbinte se mai adauga o lingura- doua de ulei de masline. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu rosii, usturoi si oregano" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle porcusor Piggy