Focaccia integrala

de katty in Piine, 4 Apr 2021 | 4279 vizualizari

 

Am pregatit de curand o focaccia integrala cu de toate, nu la fel de pufoasa ca cea din faina alba, dar foarte gustoasa, satioasa si sanatoasa.

 

INGREDIENTE

  • 350 gr faina integrala
  • 150 gr faina alba
  • 400 ml apa calduta
  • 10 gr drojdie uscata
  • 1 lingurita sare roz de Himalaya +pentru presarat deasupra
  • 1/2 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • oregano
  • rozmarin
  • rosii cherry
  • masline feliate
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia integrala:

Intr-un castron punem faina integrala si cernem faina alba.

Intr-o ceasca punem zaharul, drojdia si putina apa calda si amestecam bine.

Lasam cateva minute sa se activeze drojdia.

Facem o adancitura in mijloc si punem drojdia activata.

Pe o margine punem sarea.

Incem sa turnam restul de apa calda si framantam aluatul pana nu se mai lipeste de maini.

In prima faza eu il amestec cu mixerul cu ajutorul paletelor de framantat.

Spre finalul framantatului adaugam si 1 lingura  ulei de masline.

Acoperim castronul cu o folie  de plastic si lasam sa creasca pana isi dubleaza  volumul.

Dupa ce si-a dublat volumul intindem aluatul intr-o tava pe hartie de copt, fara a scoate aerul din el, deci fara a-l framanta din nou.

Lasam aluatul sa mai creasca putin 

Cu ajutorul varfului degetelor formam gropitele specifice impingand aluatul in jos.

Deasupra stropim cu uleiul de masline ramas si presaram dupa preferinta rosii cherry  si oregano sau masline si rozmarin si putina sare

Dam tava la cuptorul preincalzit  35-40 de minute sau pana este gata.

Focaccia integrala nu va fi la fel de pufoasa ca cea din faina alba, dar va fi mult mai sanatoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia integrala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Panacris 1

05.04.2021, 20:22

Tabita _ 1

06.04.2021, 23:21

Rocsi 1

07.04.2021, 20:04

Super buna! Chiar nu a facut de ceva timp focaccia!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Focaccia cu usturoi si parmezan - Reteta delicioasa pentru paine aromata