Foccacia cu cherry, usturoi verde si ierburi italiene

de mihaelar63 in Piine, 20 Iul 2020 | 3434 vizualizari

 

 Repede se prepara un aluat si se intinde o foccacia. Noua ne place sa o servim calda cu textura cat mai crocanta.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina alba tip 000
  • 100 gr faina tip 650
  • 225 ml apa calduta
  • 1 plic drojdie uscata
  • 4 linguri ulei masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • rosii cherry
  • 2 fire usturoi verde
  • 1 lingura rasa ierburi italiene
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foccacia cu cherry, usturoi verde si ierburi italiene:

  1. Preparati un aluat din fainuri, zahar, sare, 1 lingura ulei masline care se framanta cu apa calduta in care a fost  dizolvata drojdia.
  2. Pentru aceasta operatiune va puteti folosi de robotul de bucatarie.
  3. Lasati aluatul sa dospeasca cam 90 minute.
  4. Aluatul se intinde intr-o tava unsa cu ulei.
  5. Turnati deasupra restul de ulei de masline, apasand usor cu degetele in aluat. Aceata va da un aspect rustic si va ajuta la formarea unei cruste crocante.
  6. Se distribuie pe deasupra rosiile cherry taiate jumatati, ierburile italiene si usturoiul verde tocat.
  7. Apasati usor rosiile si usturoiul ca sa adere mai bine la foccacia.
  8. Lasati din nou sa creasca aluatul timp de jumatate de ora.
  9. Se da tava la cuptorul preincalzit la 200 grade C, timp de 25-30 minute, pana cand foccacia incepe sa se rumeneasca.
  10.  Mai ramane sa taiati foccacia in felii de marimea dorita si sa o serviti !!!

TIPS-URI

1

Mai ramane sa taiati foccacia in felii de marimea dorita si sa o serviti, daca va place langa un pahar de bere sau vin !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Foccacia cu cherry, usturoi verde si ierburi italiene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]