Foi de napolitane cu nuca si crema

de adasev12 in Prajituri, 4 Dec 2012 | 6962 vizualizari

 

fac pt prima data foi de napolitane...eram curioasa si eu, dar sincera sa fiu, nu prea mi-a placut, mai bine cu blat, de orice fel...parerea mea...

 

INGREDIENTE

  • un pachet foi de napolitane
  • 300 g nuca macinata
  • 4 oua
  • 400 ml lapte
  • 20 ml esenta de vanilie
  • 150 g zahar pudra
  • 8 lg zahar tos
  • 100 g ciocolata de menaj
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi de napolitane cu nuca si crema:

Mai inatai am facut crema: am frecat 4 galbenusuri cu 150 g zahar pudra, laptele l-am pus la foc mic cu 4 lg de zahar. Am lasat pana s-a infierbantat apoi am turnat in fir subtire peste galbenusuri, mixand  incontinuu, am pus apoi la foc mic sa se ingroase crema. Am luat de pe foc, am lasat la racit, am pus si esenta de vanilie si am dat la rece cateva ore.

Albusurile le-am batut spuma. Nuca am amestecat-o cu 4 lg de zahar apoi am pus-o in spuma de albusuri.

Am folosit doar 3 foi de napolitana. Le-am uns intai cu spuma de nuca, apoi am turnat crema. Deasupra am pus o plansa de lemn cu o greutate mai mica si am lasat peste noapte. A doua zi am glazurat foile, cu 100 g ciocolata topita  cu 3 lg  de lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de napolitane cu nuca si crema" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foi de napolitana cu nuca si caramel