Foi fragede cu branza si stafide

de Rocsi in Prajituri, 27 Sep 2015 | 7573 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
    • 2 oua
    • 8 linguri zahar
    • 10 linguri lapte
    • 100 gr unt
    • 550-600 gr faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    • un praf de sare
    Umplutura:
    • 800 gr branza de vaci
    • 4 oua
    • 3 linguri pline cu smantana
    • 150 gr zahar
    • coaja rasa de lamaie
    • vanilie
    • 100 gr stafide
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi fragede cu branza si stafide:

Aluatul: Topim untul. Mixam ouale cu zaharul, adaugam untul topit, apoi laptele. Cernem faina, incepem sa o incorporam treptat cu praful de copt si sarea. La final punem vanilia, framantam pana obtinem un aluat omogem si usor de lucrat. Il lasam deoparte, pana pregatim umplutura, in bucatarie. Umplutura: Batem spuma ouale cu zaharul, apoi punem smantana. Adaugam vanilie, coaja rasa de lamaie, iar la final branza faramitata. Mixam usor pana obtinem o crema. Rupem jumatate din aluat, intindem o foaie subtire. Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, punem foaia de aluat, o intepam cu furculita.  Turnam umplutura, o nivelam, apoi presaram stafidele. Intindem a doua foaie, o asezam deasupra, o intepam cu furculita. O lasam putin mai mare foaia, sa putem acoperi usor si pe peretii tavii. Introducem tava in cuptorul incins, reglam o temperatura potrivita, lasam prajitura in cuptor pana se rumeneste deasupra. Dupa 25-30 de minute, deschidem usa cuptorului sa verificam cat de coapta este. O scoatem din cuptor cand este gata, o lasam sa se raceasca, portionam si servim. Sa aveti pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi fragede cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

katty 1

04.01.2016, 20:46

Cand fratele meu era student faceam aproape saptamanal, nu am mai facut de atunci, dar cred ca o sa prind curaj intr_o zi.

Aurelia 07_07 1

30.04.2017, 12:29

Rocsi 1

30.04.2017, 20:10

Katty, Aurelia, va multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat - Rețeta delicioasă de casă

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu struguri si ananas