Foietaj cu branza dulce si stafide

de laura_n in Dulciuri, 9 Oct 2013 | 23208 vizualizari

 

Nu aduce nimic nou aceasta reteta, insa poate fi de ajutor atunci cand avem un pic de branza de vaci ramasa sau avem musafiri neasteptati.
Rapide, gustoase!

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie aluat foietaj
  • aprox. 200 gr branza vaci
  • 3 lg zahar brut
  • 1 ou
  • 1 mana stafide sau merisoare
  • extract vanilie sau pastaie
  • 1 galbenus batut
  • zahar vanilat
Portii: 9
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj cu branza dulce si stafide:

Pornim cuptorul. 

Intr-un catronel batem un ou, adaugam zaharul si vanilie si apoi branza de vaci si stafidele. Amestecam bine si dam deoparte.

Desfacem aluatul de foitaj, il intindem un pic cu sucitorul si taiem patrate mari cam de 7 x 7 cm.

Asezam pe fiecare patrat cate o lingurita de umplutura si impaturim colturile opuse, ca sa obtinem un triunghi. Presam marginea cu o furculita.

Asezam toate trigoanele intr-o tava prevazuta cu hartie de copt si le ungem cu galbenus batut si presaram un pic de zahar vanilat.

Le dam la cuptorul incins, la foc iute cam 20 minute, pana se rumenesc frumos.

Se scot din cuptor si se lasa la racit pe un gratar.

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 10 lei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu branza dulce si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

nilgun 1

09.10.2013, 21:55

ffff bun

Lia_ 1

10.10.2013, 06:22

awwwwwwww!

am luat-o cu cititul de sus in jos si s-a spart conducta cu retete la tine

Corinuta 1

10.10.2013, 13:34

excelent cu umplutura asta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu fructe de pădure - Pufoasă, dulce și aromată

pe 02.09 la 08:16

Tarta cu porumb si mozzarella

de Rocsi 9

pe 01.09 la 20:21

Tort Pina Colada (cu ananas)

de RODIMUR 8

pe 01.09 la 15:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu branza sarata