Foietaj cu crema de ciocolata

de daniastefania in Prajituri, 8 Mar 2015 | 4215 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 aluat de foietaj
  • 2 oua
  • 250 ml frisca
  • 50 gr ciocolata cu lapte sau neagra
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura amidon de porumb
  • 1 lingura de lapte
  • Zahar pudra
Portii: 40
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj cu crema de ciocolata:

Lasam aluatul de foietaj sa se dezghete. Il taiem apoi in forma pe care o dorim. Eu le-am taiat patratele. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit la 200 grade C pentru 15 minute. Pregatim intre timp crema de ciocolata.

Ouale se bat bine cu zaharul. Se adauga amidonul dizolvat in lapte si frisca. Se pune compozitia pe foc si se amesteca sa se ingroasa. Se adauga ciocolata razuita. Se amesteca pana se topeste ciocolata, apoi se ia de pe foc si se lasa la racit. Dupa ce s-au copt patratelele de foietaj se lasa la racit, apoi se taie in doua fiecare si se umplu cu crema de ciocolata. Se pudreaza cu zahar pudra.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Puteti inlocui amidonul cu faina

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]