Foietaj cu crema de ciocolata

de daniastefania in Prajituri, 8 Mar 2015 | 3949 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 aluat de foietaj
  • 2 oua
  • 250 ml frisca
  • 50 gr ciocolata cu lapte sau neagra
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura amidon de porumb
  • 1 lingura de lapte
  • Zahar pudra
Portii: 40
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj cu crema de ciocolata:

Lasam aluatul de foietaj sa se dezghete. Il taiem apoi in forma pe care o dorim. Eu le-am taiat patratele. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit la 200 grade C pentru 15 minute. Pregatim intre timp crema de ciocolata.

Ouale se bat bine cu zaharul. Se adauga amidonul dizolvat in lapte si frisca. Se pune compozitia pe foc si se amesteca sa se ingroasa. Se adauga ciocolata razuita. Se amesteca pana se topeste ciocolata, apoi se ia de pe foc si se lasa la racit. Dupa ce s-au copt patratelele de foietaj se lasa la racit, apoi se taie in doua fiecare si se umplu cu crema de ciocolata. Se pudreaza cu zahar pudra.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Puteti inlocui amidonul cu faina

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu ciocolata