Foite cu crema de lamaie

de Lavinia in Prajituri, 27 Noi 2012 | 5412 vizualizari

 

O prajitura delicioasa care arata foarte bine pe masa de sarbatoare si nu numai...

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 100 g margaina Rama(unt)
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri lapte
  • 2 oua
  • 1 1/2 lingurita amoniac
  • faina cat cuprinde (cca. 300 g )

Crema:

  • 300 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 lamaie
  • 250 g unt+100 g zahar pudra
  • 3 pliculete zahar vanilat

Glazura:

  • 200 g ciocolata neagra
  • 80 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foite cu crema de lamaie:

Pentru foi mixam margarina/untul cu zaharul, adaugam ouale, laptele, amoniacul si 2-3 linguri de faina. Lasam aluatul la odihnit 30 de minute.

Adaugam si restul de faina si framantam un aluat usor de modelat(nu foarte tare)

Intindem foi subtiri si le coacem pe dosul tavii timp de 7-8 minute(pana se auresc putin)

Pentru crema amestecam laptele cu zeama de la o lamaie, coaja de lamaie, zaharul si faina pe foc mic pana se ingroasa (10-15 minute). Batem untul spuma cu zaharul pudra si zaharul vanilat si adaugam treptat din crema racita complet.

Asamblare : foita, crema, foita, crema, foita, crema, foita (manevrati cu grija foile,sunt foarte fragede si se rup usor)

Acoperim prajitura cu folie sau un prosop de bucatarie si punem o greutate peste ea.Lasam prajitura peste noapte la loc umed si racoros.

Topim ciocolata cu frisca si o punem peste prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foite cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu oreo

de Rocsi 9

ieri la 20:26

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

ieri la 11:51

Plăcintă cu brânză, ceapă verde și mărar - Rapidă și delicioasă

ieri la 10:32

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu dovleac