Fried brinjal-Vinete calite (reteta sri lankeza)

de Mihaela11_jo in Mancaruri de legume, 13 Sep 2012 | 4231 vizualizari

 

Frunzele de curry sunt niste frunze aromatice ale copacului Murraya koeniggi folosite in multe mancaruri in India si Sri Lanka. Se prajesc impreuna cu ceapa la inceputul prepararii mancarii si ii dau o aroma speciala si putin dulceaga. Se pot folosi atat frunzele verzi,cat si cele uscate; dar aroma este mai puternica de la frunzele verzi.

 

INGREDIENTE

  • 4 vinete mici
  • 1 ceapa mica taiata pestisori
  • cateva frunze de curry( eu am avut uscate)
  • 1 lingurita boia iute(chilly)
  • 1/2 lingurita curcuma
  • sare dupa gust
  • ulei pentru prajit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fried brinjal-Vinete calite (reteta sri lankeza):

Vinetele se spala , se taie in rondele subtiri si se usuca folosind un prosop de bucatarie.

Se adauga putina apa la boia,sare  si curcuma, numai cat sa se obtina o pasta groasa, cu care se ung vinetele .

Se calesc vinetele in mult ulei intr-o tigaie wok pe ambele parti si se scot pe hartie absorbanta de bucatarie.

In acelasi ulei se caramelizeaza  ceapa cu frunzele de curry pana ia o culoare aurie.

Se adauga vinetelor calite si se amesteca.

Se serveste cu orez sau cu paine Indiana”chappati”.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fried brinjal-Vinete calite (reteta sri lankeza)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

ANNA_46 1

13.09.2012, 23:00

Super buna reteta , trebuie s o iau la favorite

Mihaela11_jo 1

13.09.2012, 23:32

Rahela Velicu 1

13.06.2021, 13:55

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Fasole cu carnati