Pt cei care iubesc mirodeniile... reteta originala este mai complexa, dar eu am adoptat-o la stilul meu si la ceea ce aveam in casa.
Carnea de curcan spalata si curatata de pielite, la mine au mai ramas, o taiem in cuburi nu prea mari dar nici mici, sa le putem pune pe un bat pt frigarui. Ciupercile le spalam si pe ele, iar daca sunt prea mari le taiem in jumatate. Facem o marinata din iaurt, lamaie, ulei, ceapa tocata marunt, usturoiul zdrobit, semintele de coriandru si chimen pisate in mojar, sare, piper, ghimbir pudra, toate acestea le amestecam si le lasam putin la frigider pina pregatim frigaruile.
Carnea de curcan (putem folosi si o altfel de carne frageda:pui,etc) taiata bucatele o bagam pe betele de frigarui si alternam cu bucati de ciuperci. Cind le-am terminat pe toate pe care le avem, punem marinata pe care am facut-o peste frigarui. Le lasam la frigider citeva ore, se pot lasa si peste noapte, iar apoi le frigem intr-o tigaie gril bine incinsa. Inainte de a le pune in tigaie le scuturam putin de surplusul de marinata. Ies si mai bune facute afara in aer liber la gratar. Maninci de te lingi pe degete.