Frigarui cu chiftelute si aluat

de MotanLaOale in Mancare copii, 12 Iul 2019 | 2741 vizualizari

 

"Meniu copii"

 

INGREDIENTE

  • 200 g aluat foietaj proaspat
  • 500 g carne tocata amestec
  • 1 ceapa
  • 2 oua
  • 3 felii de paine
  • 1 legatura marar
  • piper
  • sare
  • bete de frigarui
  • un galbenus pentru uns
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui cu chiftelute si aluat:

Painea se imoaie in apa si se stoarce bine.

Ceapa se curata si se da pe razatoarea mica.

Mararul se toaca marunt.

Intr-un castron se amesteca ingredientele cu cele 2 oua.

Se pune sare si piper dupa gust.

Se pune in frigider pentru 30 minute ca sa se intrepatrunda aromele.

Cu mainile ude se formeaza chiftelute cat mai mici, cat o minge de pimpong.

Se intinde aluatul pe blat si se netezeste cu sucitorul.

Se taie fasii de latime aproximativ cat diametrul chiftelutelor.

Se infig chiftelutelepe batul de frigarui alternand cu fasia de aluat. (vezi foto)

Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se ung fasiile de aluat cu galbenusul de ou.

Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 35-40 minute.

Cand sunt rumenite frumos sunt gata.

Se servesc calde dar si reci sunt bune.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui cu chiftelute si aluat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

ieri la 10:06

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti fragezi cu cacao