Buuuuune de te lingi pe degete :)...garantez ca o sa va placa mult, doar sa le incercati :)
Pentru sos:
Se pregateste un sos din zeama de la o lamaie, zeama de la o portocala, busuiocul proaspat si busuiocul pudra, sare, turmeric, coaja de lamaie, o lingurita de zahar, ulei de masline si se pun in el crevetii curatati si spalati. Se lasa in jur de 30 de minute.
Se pun crevetii bine scursi in tepuse de frigarui. se lasa deoparte.
Se pune intr-o tigaie untul si se topeste usor, apoi se adauga sosul remas de la marinarea crevetilor din care am scos frunzele de busuioc, amestecat cu o lingura de faina, se da un clocot de adauga laptele si smantana si mai lasam pe foc cateva minute, amestecand tot timpul, iar la sfarsit cu o jumatate de minut inainte sa stingem focul usturoiul zdrobit. Potrivim gustul de sare si piper si daca mai dorim putem adauga busuioc proaspat.
Orezul din imagine este orez basmati asiatic, fiert, apoi amestecat cu unt, turmeric si sare.
Servim crevetii cu orez thai si sos delicios :)