Frigarui japoneze Tsukune teriyaki

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 6 Iun 2015 | 4609 vizualizari

 

Preferatele mele..........


« Tsukune » つくね este corespondentul japonez al chiftelelor; ele se pot prepara din carne de vita, porc sau pui .

 

INGREDIENTE

  • 1 praz - partea alba cam 150 gr
  • 350 gr de carne tocata (pui, curcan, porc, vitel....)
  • 2 linguri de sos soia light
  • 2 linguri de sos soia dark
  • 1 lingurita de zahar
  • piper proaspat macinat
  • 1/2 lingurita pudra de ghimbir
  • 2 felii de paine
  • 1 lingura de ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui japoneze Tsukune teriyaki:

Taiati prazul in rondele fine. Puneti painea la-nmuiat. O scurgeti si o puneti intr-un castron.

Adaugati carnea, prazul, sosul de soia light, zaharul, piperul si ghimbirul.

Amestecati bine si dati la rece 1 ora.
Faceti chiftelute mici si rotunde. Dati-le prin sosul de soia dark.

Puneti-le la prajit intr-o tigaie cu un pic de ulei.
Cand sunt colorate un pic adaugati 3-4 linguri de apa.
Sosul trebuie sa se ingroase si chiftelutele trebuie sa se rumeneasca bine.
Lasati un pic sa se raceasca. Faceti frigaruile si puneti peste ele sosul ramas in tigaie. Serviti cald.......

Puteti sa adaugati ca garnitura :
- Orez  -reteta aici
Taietei- Nouilles chinezesti
Orez Cantonez- Chinezesc

In acelasi timp am facut Frigarui Yakitori - reteta aici

Pofta Buna !!!!!

TIPS-URI

1

lasati la marinat carnea cruda o ora la rece

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui japoneze Tsukune teriyaki" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Frigarui de pui cu ardei kapia