Frigarui – vedetele verii

de Sylvia in Mancaruri cu carne, 20 Iun 2010 | 6076 vizualizari

 

Azi am vrut un pranz lejer asa ca mi-au venit in minte frigaruile, sunt minunate sub toate formele si combinatiile, simple, cu salata sau cu un carfot copt , langa gratare si bauturi racoritoare reci….frigaruile sunt clar vedetele verii.

 

INGREDIENTE

  •   Avem nevoie de :
  • 200 grame carne de porc taiata cubulete mici, 
  • 200 grame ficat de pui taiat la fel bucatele mici,
  • cateva jumatati de rondele de dovlecel verde ( zuchinni),  
  • cateva patrate de ceapa,
  • ardei capia taiat tot asa patrate,
  • sare,
  • piper.

Eu am marinat carnea  inainte intr-un amestec facut din

  • o lingura ulei de masline Bio,
  • o lingurita de RAZ EL HANOUT un condiment al orientului in care regasim ( curcuma, chimen, sare, piper de cayenne, fenicul, coriandru, ghimbir, usturoi ….ador condimentul asta la tot ce inseamna carne de gratar) 
  • un varf de cutit de boia.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui – vedetele verii:

Preparare: pregatim carnea si legumele taindu-le cubulete  si patrate mici.

 Cu rabdare si drag   infigem  alternativ carnea si legume pe bete, eu am avut niste bete de bambus pentru frigarui, puteti sa folositi orice fel de bete de bambus sau de metal.

Le-am prajit pe grill pe foc mic, intorcandu-le cu grija sa nu se arda . Daca erau facute la padure la gratar era si mai bine dar nu ne-am incumetat azi ca vremea nu a tinut cu noi. Au iesit minunate , aromate si fragede  le-am servit cu o salata  lejera si cu cateva rondele de bagheta prajite. Abia astept sa le fac din nou .

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui – vedetele verii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 08:05

Pancakes cu Oreo - Delicioase și ușor de făcut

pe 09.09 la 10:55

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc, umplut