Friptura ardeleneasca de porc cu carnati -de Craciun

de mihaelar63 in Porc, 20 Noi 2011 | 21905 vizualizari

 

Aceasta friptura nu lipseste niciodata din casa noastra in seara sfantului Craciun.
Daca nu miroase a carnati si nu primesti colindatori nici nu simti sarbatoarea .
Asa am invatat de la mama si bunica si asa fac si eu .
Paradoxal pe cat e de simplu de preparat , pe atat de gustoasa este !!!
Nu e interzis sa o prepari de cate ori ti-e pofta !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc[ eu am avut cotlet ]
  • 1 Kg carnat afumat de casa
  • 4-5 catei de usturoi
  •  100 ml ulei
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura ardeleneasca de porc cu carnati -de Craciun:

 Carnatul se aseaza intreg in tava pe margini .

Carnea se spala si se feliaza in felii de mai grosute de 2-3 cm.Se punein tava .

Se adauga usturoiul taiat ,piper ,sare, ulei + apa sa acopere carnea si carnatul.

 Se da la cuptor pana carnea e patrunsa si carnatul rumenit , verificand din cand in cand sa nu se arda si adaugand putina apa daca e necesar.

Am servit cu cartofi taranesti dar merge bine si cu pireu de cartofi.

Nu uitati de muraturile preferate !!!

TIPS-URI

1

Voie buna   si daca nu aveti pofta incercati un paharut de palinca !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura ardeleneasca de porc cu carnati -de Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc la gratar cu broccoli si sos avgolemono