Friptura cu rozmarin si spanac [ la cuptor]

de mihaelar63 in Porc, 12 Mai 2011 | 4531 vizualizari

 

Cea mai buna carne de porc pentru prepararea la cuptor este ceafa .
Cea mai in voga garnitura a primaverii e spanacul !!!

 

INGREDIENTE

  • 1Kg ceafa porc
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ceapa rosie
  • 1 crenguta rozmarin
  • sare
  • piper
  • boia
  • 50 ml ulei
  • 1 kg spanac
  • 4 catei usturoi
  • sare
  • 50 ml ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura cu rozmarin si spanac [ la cuptor]:

  1. Ceafa de porc se spala , se portioneaza felii si se pune intr-o tava .
  2. Legumele se curata , se spala .Ardeiul taiat fasii si ceapa rosie pestisori se aseaza deasupra carnii.
  3. Condimentati cu sare, piper si boia si rozmarin verde.
  4. Stropiti cu foarte putin ulei [ ceafa are grasime care se va ,, topi'' la copt]
  5. Se da tava acoperita cu folie de aluminiu 30 min la cuptorul incins si inca 10min fara folie , pentru rumenire .
  6. Serviti cu garnitura de spanac inabusit [ spanacul se spala si se scurge de apa , se inabuse usor in putin ulei de masline + usturoi + sare ]
Daca ti-a placut reteta noastra " Friptura cu rozmarin si spanac [ la cuptor]" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de pere cu carne