Friptura cu sos de cirese si piure cu telina

de alldaycooking in Mancaruri cu carne, 11 Feb 2012 | 4756 vizualizari

 

INGREDIENTE

Friptura:

  • 400 gr ceafa de porc cu os
  • 1/2 lamaie
  • 2 linguri de ulei extravirgin
  • 1 lingurita condimente
  • 5 arome
  • sare

Sos:

  • 2 linguri dulceata de cirese
  • 1 cescuta sampanie

Piure:

  • 5 cartofi
  • 1 bucatica de telina
  • un cubulet de unt
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura cu sos de cirese si piure cu telina:

Sucul proaspat stors de la jumatate de lamaie l-am amestecat cu 2 linguri de ulei si 1 lingurita condimente 5 arome. Ceafa de porc feliata am acoperit-o cu amestecul de condimente si am lasat la rece aproximativ 3 ore. Dupa 3 ore am asezat bucatile de carne intr-o tava si le-am introdus in cuptorul setat la 200 grade Celsius. Am lasat carnea sa se rumeneasca. Eu am folosit dulceat de cirese facuta de mine cu fructoza si putina scortisoara. Intr-o forma ceramica micuta am amestecat dulceata si sampania si am introdus in cuptor la 200 grade Celsius. Pana cand s-a rumenit carnea, sosul a scazut suficient. Pentru piure am fiert cartofii si telina in apa cu sare. Cand au fost fierte legumele, am scurs apa apropae in intregime, am adaugat putin unt si am pasat pana cand am obtinut un piure consistent.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura cu sos de cirese si piure cu telina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc, marinata