Am primit carne de mistret de la o colega si am preparat o .Ce buna a fost...
Se face baitul cu 3 zile inainte astfel: se curata si se taie zarzavatul feliute si se pune la fiert in apa ,se adauga usturoiul curatat si intreg si restul de mirodenii.Dupa ce a fiert cateva clocote se adauga vinul,otetul si sarea si se mai lasa sa dea cateva clocote.Zarzavatul nu trebuie sa fie fiert.Intr-un vas smaltuit se pune carnea de mistret si se toarna baitul pe ea pana o acopera si se lasa la marinat minim 24 de ore cel mai indicat este 2-3 zile ,la frigider,intorcandu-se din cand in cand.
Dupa perioada de marinare se scoate din bait se taie bucati ,se aseaza intr-o tava de yena unsa cu putin ulei,se mai condimenteaza cu cimbru macinat si se toarna marinata cu tot cu zarzavat peste carne si se da la cuptor la foc mediu.se lasa sa se prajeasca ,stropindu-se din cand in cand cu sosul din tava.se lasa cam 2 ore jumate .