Friptura de porc cu legume si cimbru

de Denissa in Porc, 23 Aug 2013 | 2656 vizualizari

 

Friptura asta cu garnitura "incorporata" e favorita cand ma grabesc sau se anunta musafiri neasteptati.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc
  • 5-6 cartofi mari
  • 3 morcovi
  • 1 bucata de telina (circa 200 gr)
  • 2 cepe potrivite
  • sare
  • piper
  • 1 lingura cimbru uscat
  • 1 linguta untura (sau 4-5 linguri de ulei)
  • 1 cana cu apa
  • 1/2 pahar vin alb
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc cu legume si cimbru:

Legumele se curata se spala. Cartofii se taie in sferturi, telina bastonase, morcovii rondele iar ceapa pestisori. Se pun in tava impreuna cu untura topita (sau uleiul) si carnea intreaga. Se asezoneaza cu sare piper si se presara cimbrul. Se adauga apa si se acopera tava cu folie de aluminiu apoi se introduce in cuptor.

Cand este carnea pe aproape gata se taie felii si se adauga vinul. Se introduce in cuptor fara folie sa se evapore alcoolul si se ramana doar aroma.

Se serveste cu muraturi sau salata asortata.

TIPS-URI

1

carnea nu se taie de la inceput sa ramana zemoasa nu uscata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu legume si cimbru" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu mure si ciocolata

de oanapl 8

ieri la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

 Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

pe 25.04 la 08:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Friptura din carne de porc fiarta in vin cu garnitura de cartofi la tigaie