Friptura de porc cu orez

de mihaelar63 in Porc, 15 Apr 2019 | 4348 vizualizari

 

 Am avut o bucata de carne de porc Mangalita de casa, grozav de frumoasa. O carne frumos marmorata cu putina grasime care a fost eliberata la copt. Un adevarat deliciu.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne porc Mangalita
  • 100 ml ulei
  • 2 fire usturoi verde
  • 1 lingurita de boia rosie ungureasca
  • 1 lingura mix zaatar israelian
  • 1/4 lingurita piper negru brazilian
  • sare
  • orez-200 gr + 100 ml ulei +1 ceapa verde + 1/2 legatura patrunjel verde+sare
  • salata varza verde
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc cu orez:

  1. Carnea de porc se feliaza in felii mai grosute.
  2. Ungeti carnea cu ulei ,zaatar, sare si boia.
  3. Lasati sa se marineze astfel macar doua-trei ore.
  4. Usturoiul verde se feliaza rondele si se pune in tava.
  5. Asezati feliile de carne peste usturoi si turnati in tava un pahar cu apa.
  6. Se da tava la cuptor timp de 20 minute la 220 grade Celsius.
  7. Se intoarce de vreo doua ori carnea de pe o parte pe alta.
  8. Dupa 20 minute se pune la functia full gril timp de 10 minute pentru rumenire.
  9. Daca este nevoie se mai pune pe fundul tavii putina apa.
  10. La servire se presara peste carne sos din tava si se da prospetime cu usturoi verde tocat. 
  11. Am preparat un pilaf simplu : Am sotat in ulei ceapa verde taiata rondele , am prajit impreuna cu boabele de orez , am sarat si am turnat deasupra apa fierbinte .Am lasat timp de 10 minute la foc mic , sub capac. Amamestecat cu patrunjel verde tocat.
  12. Alaturi de friptura de porc cu orez am servit o salata simpla de varza-proaspata, de primavara cu ulei de masline, sare si otet de mere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]