Am tot preparat acest gen de mancare, dar ca si ceva rapid, la tigaie, cu diverse ingrediente.
De data aceasta am facut o mancare pe etape, unde am preparat separat fiecare ingredient principal, pentru a-i accentua gustul, apoi le-am unit intr-un tot, le-am mai lasat pe foc 15 minute sa se combine aromele si a iesit ceva tare bun!
Pentru ca puiul meu a fost unul de curte, am pus mai intai carnea la fiert pentru a o fragezi, dar si pentru a folosi supa ulterior la mancare.
Deci, portionam carnea si o punem la fiert in apa cu sare.
Inlaturam spuma care se formeaza si lasam carnea sa fiarba pana cand se patrunde usor la testul cu furculita si isi lasa grasimea in supa, aproximativ o ora.
Apoi trecem carnea intr-o tava cu putina grasime, o condimentam cu sare, piper si boia de ardei dulce, apoi o dam la cuptor, la 190 de grade, pentru 35 de minute, sau in functie de cuptor, pana cand carnea se rumeneste bine.
Curatam ardeii, spalati, de cotoare, seminte si nervuri si ii trecem prin robot pana obtinem o pasta.
Decojim rosia si o trecem si pe ea prin robot cu ardeii.
Fierbem ardeii impreuna cu rosia, la foc scazut, picurand din cand in cand si zeama de la supa, in special grasime de deasupra, aproximativ 40 de minute.
Adaugam pe parcurs putin cimbru si busuioc, verde sau uscat, de care avem, precum si putina sare si foile de dafin.
La finalul prepararii, adaugam si o lingura de zahar.
Vom obtine un sos cu gust intens de ardei, foarte aromat si picant.
In alt vas, preparam sosul de dovlecel si ceapa.
Tocam ceapa solzisori si o punem la calit in putina grasime de pui luata de deasupra supei.
Adaugam si cativa catei de usturoi tocati rondele.
Curatam dovlecelul si il trecem prin robot.
Cand ceapa devine translucida, presaram putina sare peste ea, apoi adaugam pasta de dovlecel.
Acoperim vasul si lasam totul sa fiarba la foc mediu, pana cand ingredientele sunt bine preparate.
Impreunam cele doua sosuri, intr-un vas, adaugam si carnea si le mai lasam pe foc 15 minute, pentru ca aromele sa se intrepatrunda bine.
In ultimele 5 minute, posam si ouale si acoperim vasul cu capac.
Dupa stingerea focului, adaugam verdeata tocata precum si cateva frunze proaspete de busuioc, pentru intensificarea aromei.
1
Foile de dafin le inlaturam din sos dupa 15 minute de la adaugarea lor, pentru ca daca sunt supuse mult timp tratamentului termic, vor lasa un gust amarui in mancare.
2
In timpul servirii se poate presara putin parmezan peste oua si de asemeni se poate servi mncarea cu smantana.