Friptura frageda de pui cu lamaie si usturoi in pergament

de RuxyRux in Pui, 30 Mar 2016 | 3055 vizualizari

 

Bunatate!

 

INGREDIENTE

  • 2 piepti de pui
  • zeama de la o lamaie
  • ulei de masline( o canita)
  • busuioc
  • usturoi(pudra sau proaspat cum doriti)
  • cimbru
  • boia afumata
  • turmeric
  • sare de mare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura frageda de pui cu lamaie si usturoi in pergament:

Se prepara  sosul pentru marinat carnea:

Se amesteca uleiul cu zeama de lamaie, usturoiul, turmericul, busuioc, sare si piper, apoi boia afumata( un praf), carnea se feliaza subtire, se tavaleste bine prin sos si se tine o ora in frigider.

Pe o foaie de copt asezata pe tava cuptorului, se pun 3 linguri de ulei de masline, se unge bine tava  si feliile de carne, apoi sosul ramas se pune deasupra.  Carnea se acopera cu o alta foaie de copt si se coace  la cuptor 30 , 35 de minute, apoi se scoate foaia de copt si se lasa pana ce se rumeneste complet. Eu am asortat friptura cu garnitura de piure de cartofi....si salata de hrean cu sfecla....

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura frageda de pui cu lamaie si usturoi in pergament" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu sos de sampanie