Friptura la ceaun cu piure de dovlecei

de kukibella in Oaie, 1 Oct 2013 | 7127 vizualizari

 

super buna :P

 

INGREDIENTE

  • ptr.friptura:
  • 600 gr.carne miel(coasta)
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 ling.ulei de masline
  • un pahar vin roşu sec(140 ml.)
  • o crenguta rosmarin
  • sare
  • dafin
  • piper proaspat macinat
  • ptr.piure:
  • 6 dovlecei tineri
  • 300 ml.lapte
  • 3 ling.faina(60 gr.)
  • 250 gr caşcaval+parmesan
  • 2 ling.unt(40 gr.)
  • un praf de nucuşoara
  • piper proaspat macinat
  • sare(daca mai trebuie)
  • 1/2 ling.ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura la ceaun cu piure de dovlecei:

Dovlecelul se da pe razatoare şi se caleşte ıntr-o 1/2 lingura ulei de masline pana se ınmoaie;

Carnea se spala se usuca şi se prajeşte ın ulei de masline (4-5 minute), se adauga usturoiul tocat,sarea piperul şi dafinul;

Se lasa carnea la foc mic pana este aproape facuta (daca mai este nevoie se adauga apa fierbinte);

Dupa ce s-a evaporat lichidul de la carne se adauga vinul şi crenguta de rozmarin, se acopera şi se lasa la foc mic (pana se face carnea)

Intr-o jumatate de lingura de ulei se prajeşte dovlecelul (pana se ınmoaie)

In doua linguri de unt se prajeşte faina, se adauga dovlecelul. Se mai lasa pe foc 2-3 minute, se adauga laptele amestecandu-se ıncontinuu. Dupa ce s-a evaporat laptele se adauga branzeturile rase (caşcaval+parmesan). Dupa 2-3 minute se adauga nucuşoara, piperul proapat macinat şi se sare daca mai este nevoie.

Se mai lasa la foc mic 6-7 minute

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura la ceaun cu piure de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastramă de oaie la rotisor