Friptura la tava

de amalia01 in Porc, 30 Noi 2018 | 2804 vizualizari

 

Fiecare gospodina are retetele ei, mai vechi sau mai noi, cu care isi rasfata familia si musafirii. Intotdeauna insa e bine sa iesim putin din rutina.
Va prezint o reteta de friptura pe care o stiu de la mama, dar cu o garnitura mai speciala.
 "reteta romaneasca"

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cotlet de porc
  • 500 g costite afumate
  • 1 plic condimente pentru porc Delik'At
  • 500 g cartofi albi
  • 500 g cartofi dulci
  • 1 plic condimente pentru cartofi Delik'At
  • putin ulei
  • 2 cani de apa
  • 250 ml bere
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura la tava:

Cotletul il speli sub jet de apa rece, il tai felii groase de 0,5 cm, il condimentezi si il lasi la rece. Costitele le tai bucati si le dai un clocot, dupa care le speli bine. ( mai iese din fum )

Tava o ungi cu putin ulei, asezi carnea alternativ, torni apa, acoperi cu hartie pentru copt si dai la cuptor pentru 45 de minute.

Intre timp cureti cartofii, ii tai felii lungi, groase de 2,5 cm ( "in 4" cartofii albi, iar cei dulci putin mai mari) si ii fierbi in apa cu sare. Cand sunt fierti, ii storci de apa si ii condimentezi, apoi ii asezi intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt unsa cu putin ulei.

In acest moment indepartezi hartia de pe friptura, torni pe fiecare bucata de carne cata putin bere, introduci si tava cu cartofi in cuptor si mai lasi 30 de minute. Servesti totul imediat alaturi de un vin rosu, avand familia alaturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura la tava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Jambon imbatat cu Stella Artois