Frittata cu creveti

de madi_marin in Fructe de mare, 7 Aug 2016 | 4846 vizualizari

 

După reţeta lui Jamie Oliver, ale carui preparate colorate imi plac la nebunie!

 

INGREDIENTE

  • 3 ouă
  • coaja rasă de la o jumătate de lămâie mică
  • zeama de la o jumătate de lămâie mică
  • 1 lingură cu parmezan ras fin
  • 100 g creveţi curăţaţi
  • 1 ardei iute murat
  • sare de mare
  • piper proaspăt măcinat
  • o nucă de unt
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 2 fire de mărar proaspăt tocat
  • 1 fir subţire de ceapă verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frittata cu creveti:

Încălzim cuptorul la 220 grade.

Într-un castron amestecăm ouăle cu un praf de sare şi piper, apoi adăugăm mărarul şi partea albă a cepei verzi tocate, coaja şi zeama de lămâie şi parmezanul.

Jumătate din cantitatea de creveţi se taie mărunt, iar restul se lasă întregi şi se adaugă şi ei peste ouăle bătute.

Untul şi uleiul se pun la foc mic şi când compoziţia s-a omogenizat se toarnă într-un vas mic pentru cuptor.

Se adaugă compoziţia pregătită şi se dă vasul la cuptor pentru 8-10 minute până ce frittata e coaptă.

Se serveşte cu felii de pâine uşor prăjite pe grătarul încins, ardei iute murat şi rondele de codiţe de ceapă verde rămase.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Frittata cu creveti" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (13)

RuxyRux 1

07.08.2016, 23:27

Ce bine arata draga mea!

Ksenya 1

08.08.2016, 09:10

ce bun e si ce bine arata!

Xandrinne 1

09.08.2016, 09:15

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Scoici Saint Jacques cu andive si portocala