Fudge de ciocolata cu alune

de RuxyRux in Dulciuri, 8 Apr 2016 | 3812 vizualizari

 

Textura de fondant de ciocolata si alune... ce poate fi mai delicios?

 

INGREDIENTE

  • 300 ml apa
  • 400 gr. zahar brun
  • 380 gr. lapte praf
  • 200 gr alune de padure crude( uscate la 40 de grade)
  • zahar vanilat de Bourbon
  • o lingurita unt de cacao
  • 125 gr. cacao
  • 200gr. unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fudge de ciocolata cu alune:

Se pune apa intr-un vas la foc mic, cand se infierbanta usor se adauga zaharul si vanilia si se amesteca pana se topeste, se lasa sa fiarba fix 10 minute dupa ce a inceput sa dea in clocot.

Se trage vasul de pe foc, se pune untul si untul de cacao, se amesteca pana se topesc.

Intr-un vas mai mare (eu de regula pun in lighenasul de framantat aluat), se cern pe rand laptele praf si cacaoa, apoi se adauga compozitia lichida.

Pe masura ce amestecati veti observa cum se schimba textura si devine usor lipicioasa, dar in acelasi timp se desprinde usor de pe vas cu lingura. Se pun alunele intregi si se mai amestca putin.

Se unge o tavita de yena cu unt si se pune ciocolata.

Se tine la rece 15 minute dupa care se scoate si se lasa la temperatura camerei. 

A doua zi veti obtine exact textura de fudge.

Ciocolata se poate taia in bucati, se infoliaza si se pastreaza la rece cateva zile.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fudge de ciocolata cu alune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

RuxyRux 1

14.04.2016, 20:53

Multumesc Ancuta

RuxyRux 1

14.04.2016, 20:54

Pup Menuca dulce , multumesc!

Geanina87 1

15.04.2016, 14:23

yamiiii

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza de vaci