Fursecuri alb-negru

de Toamna07 in Prajituri, 11 Mai 2012 | 13059 vizualizari

 

Poftiti la fursecuri aromate si fragede !

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 25 bucati :
  • 150 gr. unt de buna calitate (nu cu apa in el ) :(
  • 150 gr. zahar farin vanilat
  • 300 gr.faina
  • 1 ou
  • coaja de lamaie
  • 30 gr. cacao
  • 1 galbenus
  • 1 vanilie
  • un strop de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri alb-negru:

Untul se freaca cu zaharul farin pana devine spuma.Adaugam oul ,sarea,faina cernuta,vanilia si coaja de lamaie.

Aluatul se imparte in doua bucati, una mai mare si una mai mica. Bucata mai mica se framanta cu cacao. Ambele bucati le punem in folie alimentara si le dam la rece o ora. Bucata deschisa la culoare se intinde pana la 8 mm.,la fel si cea cu cacao .

Galbenusul se amesteca cu un strop de apa si ungem cu el foaia deschisa la culoare dupa care o asezam peste ea foaia cu cacao si trecem usor cu facaletul peste esle. Se netezesc marginile aluatului, se ruleaza si se da la frigider pentru o ora . Acest rulou se taie felii groase de 1/2 cm si asezam fursecurile bicolore, frumoase intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Incingem cuptorul.  Lasam la foc mediu 10-15 minute pana capata o culoare aramie,pe fund !

Toata casa o sa miroasa a vanilie ! Sunt fragede ,de efect si aromate !

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri alb-negru" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

ieri la 10:04

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

pe 14.10 la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]