Fursecuri chitara

de laura_n in Dulciuri, 21 Dec 2014 | 3020 vizualizari

 

Un aluat ideal pentru fursecurile la care dorim sa se pastreze forma decupata, in cazul de fata, forma de chitara.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 500 gr faina
  • 100 gr zahar brut
  • 1 praf de sare
  • 1 galbenus
  • scortisoara
  • cuisoare macinate
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri chitara:

Pastram ingredientele la temperatura camerei.

Faina cu un praf de sare si condimentele, o amestecam cu untul. Adaugam zaharul si amestecam iar. 

Galbenusul de ou il batem si il adaugam peste aluat. Framantam bine pana incorporam galbenusul. Trebuie sa obtinem un aluat destul de elastic pe care il vom pune intr-o folie alimentara si il vom pastra 1 ora la frigider unde se va intari un pic.

Il scoatem de la frigider si presaram faina pe blatul de lucru. Intindem o foaie de aluat din care decupam fursecuri in forma dorita.

Pornim cuptorul.

Pregatim o tava cu hartie de copt, asezam fursecurile si le coacem la foc mediu, aproximativ 10-12 minute. 

Le scoatem din cuptor, le lasam la racit, apoi le ornam cu ciocolata sau presaram zahar pudra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri chitara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonaci pufosi