Untul moale se mixeaza bine cu zaharul. Se adauga esentele de rom si vanilie, apoi galbenusurile pe rand, mixand bine dupa fiecare. Urmeaza apoi ingredientele uscate, faina amestecata cu amidonul, praful de opt si un praf de sare. Se framanta un aluat nelipicios de consistenta plastilinei.
Aluatul se intinde pe masa usor infainata intr-o foaie de cca 0,5 cm grosime, in numar par. Se taie cerculete cu forma. Cu ajutorul unui cutit cu lama lata dezlipim cerculetele de pe masa si le transferam in tava tapetata cu hartie de copt.
Se coc la foc mic, pana incep sa se aureasca pe margini. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.
Intre timp se prepara crema de ciocolata. Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida. Omogenizam si lasam la racit. Dupa ce s-a racit mixam la viteza mare, pana obtinem o crema pufoasa.
Dupa ce fursecurile s-au racit se umplu cu crema, se ung si marginile, apoi se tavalesc prin nuca macinata.
1
fursecurile se coc doar pana devin alb galbui
2
sunt mai bune a doua zi
3
atentie cum le manevrati. Sunt foarte fragede si se rup usor.